Verhuurproces

Er gebeurt veel aan de Caai en er staat nog een heleboel op de planning de komende jaren. Oude gebouwen zijn gesloopt, monumentale panden blijven staan en krijgen een andere functie. Er is bedrijvigheid maar zéker ook ruimte voor huren.

Vul je woonwensen in en wellicht verhuis jij uiteindelijk naar De Caai. Je bent 8 stappen verwijderd van jouw nieuwe droomwoning!

 • 1. Woonwensen

  Vul jouw gegevens in op de website en je ontvangt een bevestigingsmail waar je de registratie moet bevestigen. Gefeliciteerd, je hebt een account voor De Caai. Ga snel naar je account en vul jouw woonwensen in!

 • 2. Aanbod

  Het aanbod aan huurappartementen wordt in Q2 2024 geëtaleerd op de website. De website wordt uitgebreid met een interactieve woningzoeker bomvol extra informatie. Van de twee torens Fresh en Flow. in totaal 283 huurwoningen, vind je een duidelijk overzicht van de vierkante meters, buitenruimtes, ligging etc. Ook kun je per woning de indeling bekijken via een plattegrond. Dit betekent dat jij je op je gemak kunt oriënteren en jouw favoriete woningen kunt opslaan in jouw account. 

 • 3. Start verhuur: inschrijven

  De verhuur van De Caai start naar verwachting medio 2024. Zodra de start verhuur datum bekend is, wordt dit tijdig gecommuniceerd. Tijdens de start verhuur worden de definitieve huurprijzen + servicekosten bekend gemaakt in de Woningzoeker. Vanaf dit moment kun je starten aan jouw digitale inschrijving.

  De inschrijving verloopt via jouw account. In de inschrijving dien je jouw woon- en werksituatie aan te geven en aan de hand van jouw situatie vragen we bepaalde documentatie uit. De eerste inschrijfperiode zal ca. twee weken open staan. Alle inschrijvingen voor de sluitingsdatum worden meegenomen in de eerste toewijzingsronde.

  Voor het project De Caai maken we gebruik van Datakeeper voor het aanleveren van documentatie.

 • 4. Datakeeper

  Om op een veilige en betrouwbare manier in aanmerking te kunnen komen voor een woning in De Caai, worden je (persoons)gegevens geverifieerd via Datakeeper. Datakeeper is een applicatie op je telefoon om dit veilig en snel te doen. Met Datakeeper kunnen we jouw privacy beter waarborgen en ben je zelf in controle over de verstuurde gegevens.

  Zodra de verhuur start kun je de inschrijving met behulp van Datakeeper starten. Je dient te beschikken over de inloggegevens van jouw DigiD. Het is helaas niet mogelijk om in te loggen met de DigiD app. Je moet in het bezit zijn van je gebruikersnaam, wachtwoord en je moet ervoor zorgen dat de sms-verificatie aanstaat. Kijk op: https://www.digid.nl/inlogmethodes/sms-controle/ om te controleren of de sms-verificatie aanstaat.

 • 5. Toewijzing

  Na de inschrijfperiode zullen de woningen worden toegewezen op voorbehoud van een aanvullende inschrijving. Het toewijzingsproces gaat automatisch via de verdeelassistent. Er wordt bij de toewijzing rekening gehouden met de huurvoorwaarden van BPD Woningfonds. De toewijzing is op voorbehoud van een aanvullende inschrijving die je na acceptatie van de toewijzing moet starten.

 • 6. Aanvullende inschrijiving

  Zodra een woning aan je wordt toegewezen, ontvang je hier een melding van. De toewijzing kun je accepteren of weigeren. Na acceptatie zullen aanvullende documentatie aan de hand van jouw situatie worden uitgevraagd. De documentatie dien je wederom via Datakeeper aan te leveren.

 • 7. Digitaal tekenen

  Als jouw documentatie is goedgekeurd, wordt er een huurovereenkomst opgesteld. Deze wordt aangeboden per mail en kun je digitaal ondertekenen.

 • 8. Oplevering

  Vaak wordt er iets voor de oplevering een kijkdag georganiseerd voor contractanten. Je kunt dan alvast alle maten opmeten zodat je jezelf kunt voorbereiden voor de verhuizing. De prognose van de oplevering van Fresh is in het Q1 2025 en Flow Q2 2025. Minimaal vier weken voor de definitieve datum, ontvangen de huurders bericht over de oplevering.